Anzotica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sve opasnosti magije

Go down

Sve opasnosti magije Empty Sve opasnosti magije

Komentar by Admin on Sat Oct 07, 2017 9:24 am

Sve opasnosti magije

Od davnina je poznato kako se vradžbine uvijek donose u stambeni prostor žrtve jer tu, u neposrednoj blizini sa njom, postižu najveću moć djelovanja. Tradicionalno pravilo je da se čarke ostave pod prag nečije kuće ali danas kada je sve betonirano takva mogućnost skoro i ne postoji. Zbog toga je jedina opcija vradžbine diskretno unijeti u dom žrtve i ostaviti na nekom skrovitom mjestu. Neprijatelj koji na takav način donese magiju obično je ostavlja u toaletu, jer wc i kupatilo kao nečista mjesta imaju sama po sebi predispoziciju da privlače džine i šejtane, te služe za aktivaciju zla. Dosta često vradžbina je u fluidnom obliku odnosno neprijatelj donese sa sobom skrivenu u odjeći bočicu mrtvačke ili obajane vode koju u kupatilu ulije tojest pomiješa u šampon sa kojim se kasnije žrtva kupa pa tako doslovno sama na sebe omađija.

Druga najpoželjnija lokacija u kući za postavljanje magije jeste spavaća soba žrtve, kako bi se donešeni sihiri poturili pod krevet ili sakrila iza ormana. U spavaćoj sobi čarolija se aktivira tokom noći, kada kod žrtve počinje izazivati noćne more, gušenje, nemir, neobjašnjiv strah ili bezrazložnu želju za svađanjem. Ako se magija radi bračnom paru onda između njih dolazi do svađe, hlađenja emocija ili čak seksualnih problema. Morate znati kako je mjesečina saveznik crne magije te se nipošto ne smije dozvoliti da svjetlost Mjeseca prodire u sobu gdje se spava. Naime, ukoliko se dogodi da vam je postavljena vradžbina u spavaćoj sobi, a uz to mjesečina prodre u prostoriju, dodatno će ojačati kapacitet magije i uzrokovati još veće i dugotrajnije probleme. Stoga, uvijek navucite zastore ili spustite roletne na prozoru prije odlaska na spavanje.

Ako slučajno u kući ili stanu pronađete sumnjivi zamotuljak, malo klupko sačinjeno od dlaka, noktiju i končića, kost, zalijepljeni papirić u obliku trougla, ili nešto drugo što vam se čini sumnjivim i neprimjerenim, nađeno nipošto ne dirajte golim rukama već uvijek koristite mašice, metlu, lopaticu ili bar novinski papir da pronađeno pokupite i iznesete napolje. Ni u kojem slučaju nemojte pronađeni materijal zapaliti u svom domu jer time činite više štete nego koristi. Vradžbine se uvijek iznose i udaljavaju iz kuće tako što se bace niz rijeku ili potok.

Kako je zlo poput samog dobra neuništivo, sihiri neće bacanjem u rijeku prestati postojati ali neće više niti imati uticaja na vas nego će se doslovno vratiti nazad osobi koja ju je napravila. Da li će je poput bumeranga pogoditi ili ne ovisi o okultnom znanju kojim raspolaže jer poznato je da pojedini magičari i vještice upražnjavaju rituale zaštite od povratka čarolije. U bosanskoj tradiciji za tu namjenu vještice koriste kravlje mlijeko, grane od stabla šljive, sadžak ili tronožac i tako dalje. To je ujedino odgovor i na pitanje mnogih zbog čega se nekoj babi vračari, vještici ili magu nikad ništa ne desi a poznati su po bavljenju crnom magijom i nanošenju zla drugima.

Mjesto u kući na kojem ste pronašli sumnjivi predmet nakon izbacivanja vradžbine poprskajte sa izvorskom vodom ili vinskim octom. Također, oko tog mjesta možete posuti soli ili zrnca riže u obliku kruga i ostavite tako da prenoći a sutra sve pomesti i baciti iz kuće, na raskrsnicu ili niz rijeku. Ukoliko osoba koja vam je radila magiju živi blizu vas moraće vas nakon toga ubrzo posjetiti pod bilo kakvim izgovorom. Tom prilikom držite u svojoj ruci bočicu sa izvorskom vodom, vinski ocat ili malo soli, te to u nekom pogodnom trenutku iznenada pokažite. Iz reakcije te osobe odmah će vam sve biti jasno. Time ste je zaplašili i odbili od svoje kuće te vam se ona sigurno neće uskoro pojaviti pred kućnim vratima. Tragove takve osobe u kući ili stanu poprskajte izvorskom vodom.

Posebno se treba čuvati onih vradžbina koje se ciljano podmeću da bi nanijeli zlo ne samo jednoj osobi, već cijeloj familiji, odnosno nekoj zgradi. Obično je riječ o čarkama koje se zakopaju u zemlju pored zgrada, pa ih se vrlo lako može pronaći pod uvjetom da znamo šta i gdje treba tražiti. Putokaz nam mogu biti svježe iskopane rupe, ljuske jaja ili šareni zamotuljci konca koji uočimo u neposrednoj blizini kuće ili zgrade. Takve predmete treba odmah spaliti napolju a pepeo zaliti tekućom odnosno izvorskom vodom.

Vradžbine sa fotografijom

Društvene mrežu, kao i sam internet, otvorile su širom vrata svim magičarima i vješticama koji danas u bilo koje doba dana i noći mogu doći u posjed nečije fotografije i preko nje raditi izuzetno opasne i dugotrajne magije. Naime, odavno je poznato kako fotografija nije samo mrtva slika, već i otisak energetskog titraja bića koje se nalazi na njoj. Fotografija na izvjestan način zarobljava isijanu energiju duše i iako mrtva stvar, nastavlja vibrirati upravo onim titrajima, kojima vibrira i živi stvor u trenutku snimanja. Zato nas neke fotografije rastuže na prvi pogled, a druge razveseljavaju, iako na njima nema snimljenih detalja ni za jedno, ni za drugo.

Djelujući na fotografiju, djeluje se i na živu osobu na njoj. Preko fotografije prenose se na nju misli koje joj želimo uputiti. Slika je zapravo u magiji pomoćno sredstvo, kako bismo se svojim mislima lakše koncentrirali upravo na određenu osobu. Profesionalni magovi i vještice nemaju u svojim magijskim ritualima potrebu čak ni za njom, već je dovoljno da imaju koji končić sa odjeće žrtve, pa da vizualiziraju preko takvog djelića odjeće cijelu živu priliku.

Zašto je upravo fotografija sredstvo preko kojeg se magijski može djelovati na neku osobu, tumači se danas na tri načina. Prema prvom tumačenju kemijske tvari, potrebne da bi se izradila jedna fotografija, u dodiru sa našom kožom izazivaju neprimjetne titraje, potpuno izjednačene sa vibracijama osobe koja je na slici. Prema drugom tumačenju, film ima sposobnost snimanja i aure, nevidljivog energetskog omotača svakog čovjeka, koju čak i poslije smrti ili uništavanja još neko izvjesno vrijeme mogu raspoznati u prostoru senzibilni pojedinci. U arapskoj magijskoj tradiciji egzistira vjerovanje o Karinu ili džinu koji predstavlja čovjekovog astralnog dvojnika ili blizanca, preko kojeg se doslovno radi svaka magija, naročito ona ljubavna. Pošto je Karin konstantno u neposrednoj blizini čovjeka, prilikom fotografiranja uvijek se desi da i on bude uslikan tojest ostane i njegov energetski otisak pa se zbog toga u Iranu i arapskim zemljama objašnjava zbog čega je fotografija među najboljim rekvizitima za magiju.

Sve opasnosti magije Vudu_l10

Kako god bilo, nečija slika predstavlja idealnu zamjenu za pravu osobu i kao takva pogodna je za različite magijske manipulacije. U čaranju se koristi što novija slika žrtve, po mogućnosti da je snimljena na prirodnom svjetlu, te da se lice osobe sasvim dobro vidi, znači ne smije imati sunčane naočale. Ako je cilj da se dvije osobe razdvoje, poput muža i žene, onda se uvijek koristi slika na kojoj su oboje, ukoliko je namjera nekome poslati bolest i blokirati ga tada vještica uzima sliku žrtve i sliku nekog mrtvaca, prisloni jednu uz drugu, poveže ih i zakopava u davno napušten grob, i tako redom. Ovisno za što se radi magija sa fotografijom se izvode različiti manipulativni pokreti; prska se mrtvačkom vodom, stavlja između dva zapisa, okreće naopako i zakopa, zapali, prepolovi, oboji crvenim ružem, i još mnogo toga. Među najopasnijim čaranjem je ono kada se fotografija neke osobe i živa kokoška odnesu u ponoć na raskršće te se tu kokoš zakolje i njenom krvlju obilno poprska fotografija a onda prizovu džini i duhovi da se počaste tom tekućinom, a zauzvrat ispune ono što im se naredi. Isto tako, slika neke osobe, kada se na njoj vidi cio stas, od glave do pete, idealna je zamjena za magijsku lutku u vudu magiji, i sve ono što se radi sa lutkom može i sa slikom.

Protiv ovakvih i sličnih čarolija teško se boriti, odnosno nije nimalo jednostavno raskinuti magijsku konekciju između žrtve, fotografije i magičara. Treba dosta truda i znanja da bi se tome stalo na kraj. To je osnovni razlog zašto ni u kakvom slučaju ne treba objavljivati slike tek rođene djece, posebno u prvih četrdeset dana od rođenja, niti fotografije netom vjenčanih mladenaca, pošto su obje kategorije iznimno podložne negativnom, magijskom uticaju i na njih se najlakše uhvati vradžbina.
Admin
Admin
Admin

Broj komentara : 25
Join date : 2017-10-07

https://anzotica.forumbo.net

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu